Klare lucht… / Clean air…

Why it begins. / Waarom het begint.

“There is no greater agony than bearing an untold story inside you.”

Maya Angelou

As long as I remember I have been writing for literary purposes. You could argue that this is only true because I don’t actually remember much from before the age of seven, but on the other hand I don’t think every child necessarily starts making up poems as soon as they learn the alphabet.

I have considered it a blessing and a curse and it has taken me many writers-blocks and a lot of mental self-harm to come to the conclusion that, although most writers like me probably want to remain somehow removed from readers and audiences, the only way to be a writer is by publishing texts. Over the years I have done so in many different names, forms and places and I am starting this page as an attempt to centralize my literary adventures in stead of dumping them all over a range of social media. Secondarily I may also bundle existing texts from other platforms on here to represent a broader scope of my writings then and now.

For the convenience of the readers and out of gratitude for my parents paying for my bi-lingual academic training, I will publish texts in both English and Dutch simultaneously. International versions in English will be on top and Dutch translations will be below except in the case of Dutch poetry I will publish the poem first in its original form and then make an English translation.
I can not promise that I will always be as committed to this Blog as you might hope, but I can say that it will be my second most intense writers focus next to my main literary project, which now for example is my English novel project On My Way Home of which I have just finished the first part which will soon be published. I hope you enjoy reading and feel free to comment and subscribe.
You can also support me on Patreon, where I write about yoga from a more theoretical perspective.

[Dutch]

Zo ver ik me kan herinneren heb ik altijd literatuur geschreven. Je zou kunnen betwisten dat dit komt omdat ik me niet veel herinner van voor mijn zevende levensjaar, maar desalniettemin geloof ik dat niet elk kind gedichten begint neer te pennen zodra ze het alfabet hebben geleerd.

Ik heb het altijd als een vloek en een zegen ervaren en het heeft me veel writers blocks en geestelijke problemen gekost om tot de conclusie te komen dat, hoewel de meeste schrijvers zoals mezelf wellicht liefst zo ver mogelijk wegblijven van lezers en publiek, de enige manier om een schrijver te zijn is door teksten te publiceren. Doorheen de jaren heb ik dit gedaan op allerhande plaatsen, onder allerlei namen en in allerlei vormen. Deze pagina is de poging om mijn geschriften te centraliseren in de plaats van ze op allerlei sociale media te dumpen. Daarnaast zal ik deze site misschien ook gebruiken om een selectie van bestaande te werken opnieuw te publiceren zodat er een duidelijker beeld ontstaat van mijn werk doorheen de tijd.

Voor het gemak van de leraars en uit dankbaarheid naar mijn ouders die investeerden in mijn tweetalige academische opleiding, zal ik teksten tegelijkertijd in het Engels en het Nederlands publiceren. De internationale Engelse versie zal telkens bovenaan staan en de Nederlandse vertaling onderaan, behalve in het geval van Nederlandse poëzie dan wordt de originele versie eerst gepubliceerd en de vertaling er onder gezet.

Ik kan niet beloven dat ik altijd even gedreven zal zijn in het posten op deze blog maar ik kan wel zeggen dat het mijn tweede grootste focus zal zijn, naast mijn huidige projecten, zoals nu bijvoorbeeld het afwerken van de roman ‘On My Way Home’ waarvan het eerste deel snel gepubliceerd zal worden.

Ik hoop dat jullie bovenal genieten van het lezen en voel je vrij om commentaar achter te laten of je te abonneren op de blog. Je kan me ook steunen op Patreon waar ik specifiek in het Engels over Yoga schrijf.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s